КВІ
Четвер
18
20:45

​Міська рада направила лист до Президента та Прем’єр-міністра щодо арешту рахунків КП «Житомиртеплокомуненерго»

Депутати міської ради звернулися до Президента та Прем’єр-міністра України з проханням втрутитись у ситуацію, яка може призвести до зриву початку опалювального сезону та виникнення соціальної напруги в місті.

Йдеться про арешт рахунків КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради старшим державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України 07.08.2020 по виконавчому провадженні № 41851495 з виконання виконавчих документів на користь ПАТ «НАК «Нафтогаз України».


У зверненні зазначається, що виконавець ігнорує той факт, що КП «Житомиртеплокомуненерго» згідно з постановою Кабінету міністрів України № 1730 від 03.11.2016 року внесено до реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії».


«Листами КП «ЖТКЕ» Житомирської міської ради та міського голови вказано, що на основі актів звіряння розрахунків з НАК «Нафтогаз України» боргів по судовому збору та по двох договорах на постачання природного газу №5121/1718-БО-10 та №5155/1718-КП-10 не існує, так як судовий збір сплачений в повному обсязі, а борги по вищевказаних договорах на загальну суму 25 000 000 гривень реструктуризовано і знаходяться в процесі виплати», - йдеться у зверненні.


Шляхом реструктуризації відповідно до п. 10 Закону України «Про виконавче провадження» виконавець зупиняє вчинення виконавчих дій у разі включення підприємства, що виробляють, транспортують та постачають теплову енергію, до вище вказаного реєстру. Перед винесенням постанови про арешт коштів виконавець зобов’язаний перевірити зазначену інформацію, яка міститься у реєстрі.


«Своїм рішенням виконавець зупинив підготовку теплового господарства міста до роботи в опалювальний період 2020-2021р. Комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради за період дії договорів реструктуризації боргу з ПАТ «НАК «Нафтогаз України» з 25 мільйонів гривень жодного разу не порушило графіку погашень боргу і на даний час сплатило 8, 7 мільйонів гривень», - йдеться у зверненні до Президента та Прем’єр-міністра України.

Вчора

Сторінки:
Нагору