БЕР
Четвер
28
14:30

​Сергій Сухомлин: Міська влада через суд буде повертати гроші житомирянам, які переплатили за газ

Сергій Сухомлин закликав житомирян, у будинках яких ПАТ «Житомиргаз» встановив прибудинкові лічильники газу, приносити копії платіжок, де в рази зросла плата за енергоносій. Жителі можуть звертатися до Житомирської міської ради з відповідними скаргами та копіями платіжок у 101 кабінет.

«Міська рада подає колективний позов до суду разом з житомирянами. Місцева влада добиватиметься перерахунку переплачених коштів за газ після незаконного встановлення прибудинкових лічильників. Встановлення цих приладів призвело до того, що платіжки за спожитий газ у житомирян виросли в 5-6 разів. ПАТ «Житомиргаз» не погоджував встановлення лічильників з органами місцевого самоврядування та ОСББ», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Після встановлення групи приладів обліку газу на будинки весь об’єм газу, який надійшов у будинок, рівномірно ділять між усіма жителями будинку. Квартири, де встановлене індивідуальне опалення, ПАТ «Житомиргаз» не враховує.


«У мене в руках платіжка, яку надала нам родина пенсіонерів. До встановлення прибудинкового лічильника вони використовували 14 куб. м. газу. Вже після встановлення цього лічильника платіжка прийшла на 107 куб. м. газу! Ці випадки мають масовий характер. Міська влада не дозволить монополісту у такий спосіб наживатися на житомирянах», - наголосив Сергій Сухомлин.


Він також зауважив на тому, що у міську раду вже звернулися десятки будинків зі скаргами та копіями платіжок:


«Всі ці скарги та копії платіжок будуть долучені до колективного позову щодо дій монополіста. Суд обов’язково візьме до уваги масовість такого позову та розгляне справу в найкоротші терміни».


Такими приладами обліку було обладнано 139 багатоповерхівок. Міською радою на кожен встановлений лічильник газу ПАТ «Житомиргазом» було накладено штраф у розмірі 280 тисяч гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору