КВІ
П'ятниця
19
06:33

​На Київщині житомирські оперативники затримали небезпечного злочинця, який перебував у міжнародному розшуку

Мешканець Житомирщини, підозрюваний у пограбуванні та погрозах правоохоронцям, впродовж шести років переховувався від правосуддя. Розшукали втікача на території Київської області.

Влітку 2015 року житомирські правоохоронці встановили причетність одного з мешканців області до пограбування. Підозрюваний, перебуваючи поблизу зали судових засідань, почав публічно погрожувати фізичною розправою слідчому та прокурору. Крім цього, зловмисник пообіцяв влаштувати вибух у службовому кабінеті правоохоронців.


За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.


З метою уникнення відповідальності, чоловік почав переховуватися. У вересні 2015 року підозрюваного оголосили у державний розшук, а з 2016 року - у міжнародний розшук Інтерполу.


Попри старання зловмисника не потрапити в поле зору правоохоронців, оперативники Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили його місце знаходження. 21 січня 2022 року втікача затримали у процесуальному порядку на території Бородянського району Київської області. Чоловіка доставили до ізолятора тимчасового тримання. За інкриміновані злочини фігурантові може загрожувати до шести років позбавлення волі.


Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Вчора

Сторінки:
Нагору