КВІ
Четвер
25
21:56

​На півночі Житомирщини поліцейські викрили підпільного лісоруба

Парубка, який обґрунтовано підозрюється у причетності до незаконної порубки лісу, поліцейські викрили у Лугинському районі. Воза, яким він мав намір перевозити деревину, виявили у лісі. Розпочато досудове розслідування.

Повідомлення про незаконну порубку дерев у Липницькому лісництві надійшло до відділення поліції 19 травня. За наявною інформацією, хтось вирубав берези на окремій лісовій ділянці.


На місці події працювала слідчо-оперативна група. Працівники місцевого лісгоспу розповіли поліцейськими, що невідомі спиляли близько десятка дерев. Також неподалік правоохоронці виявили залишений гужовий віз.


У результаті перевірки розшуківці встановили, що до правопорушення причетний 20-річний житель Лугинського району. Молодик визнав свою причетність до вирубки лісу. За його словами, деревиною він запасався для власних потреб.


Усі обставини правопорушення встановлюються у рамках розпочатого кримінального провадження за ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Законодавством за такі дії передбачено покарання як у вигляді штрафних санкцій так і обмеження чи позбавлення волі строком до 3 років.

Сторінки:
Нагору