КВІ
П'ятниця
19
09:12

​На Ружинщині у чоловіка поліцейські вилучили зброю та боєприпаси без документів

За фактом незаконного поводження зі зброєю слідчі Бердичівського райвідділу поліції розпочали кримінальне провадження. Відповідно до чинного законодавства таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

22 січня близько 16:00 до поліцейських смт. Ружина надійшло повідомлення про постріли, ймовірно, із мисливської зброї поблизу заповідника неподалік с. Мусіївки. Для перевірки інформації до населеного пункту виїхали працівники групи реагування патрульної поліції смт. Ружина, які зупинили автомобіль «ВАЗ-21214» під керуванням 41-річного жителя Попільнянської громади.


Під час огляду автомобіля патрульні виявили мисливський карабін у зібраному стані з прикріпленим глушником та оптичним прицілом, а також патрони калібру 7,62 мм. Відповідних документів, які б підтверджували право власності на зброю, у чоловіка не виявилося.


За таких обставин для документування правопорушення та вилучення зброї і боєприпасів на місце події прибула слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу поліції. Вилучені предмети правоохоронці направили на експертне дослідження.


За вказаним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.


За чинним законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору