КВІ
П'ятниця
19
06:27

​На Житомирщині 6 звільнених працівників заводу "Кромберг енд Шуберт" подали до суду

6 колишніх працівників заводу "Кромберг енд Шуберт" подали до суду на підприємство – кажуть, що звільнили їх незаконно. На заводі журналістам Суспільного сказали, що для звільнення були підстави. А в обласному відділенні Національної служби посередництва та примирення говорять, що представники підприємства не виходять на діалог.

Віталій Царук – один із шести звільнених працівників. Суспільному розповідає, що його звільнили, бо він не хотів закривати відпусткою ті дні, коли завод не працював:


"Ми шестеро прийшли на роботу, але бейджі не спрацювали. Тоді нас викликали у кабінет і сказали, що нас звільнено. Перед цим у ніч на 29 грудня завод не працював і нам сказали закрити ці дні відпустками за свій рахунок або щорічними основними відпустками. Ми вважаємо, що ці дії незаконні, тому і не оформлювали відпустки".


Те ж саме каже і ще один звільнений із заводу Сергій Гаєвський.


"Підприємство не працювало, не було куди виходити. Вони хотіли, щоб ми написали за свій рахунок, але ми майже увесь той рік просиділи на відпустках за свій рахунок, а у мене двоє дітей і мені потрібно їх годувати", – говорить Сергій.


А от В`ячеслав Свірчевський розповів, що 4 роки працював без порушень, пройшов планову профкомісію, приніс усі документи, а йому сказали, щоб він повторно сходив у поліклініку.


"Мені там написали, що я профнепридатний, – каже В'ячеслав. – На підприємстві пропонували змінити істотні умови праці – на це я не погодився і мене звільнили за згодою сторін, хоча мали б звільнити за станом здоров`я".


"За увесь цей час, який ми судимося, ми неодноразово намагалися вирішити це питання, проте на діалог підприємство із нами не виходить. Було безліч звернень і в інспекцію держпраці, і в інші установи, проте марно", – додає звільнений з підприємства чоловік на ім'я Ілля.


У відповідь на питання кореспондентів Суспільного керівник відділу управління персоналом "Кромберг енд Шуберт" Максим Козирєв сказав, що працівники, яких звільнили, не були присутні на роботі.


"Це наклалося на попередні порушення, і все це разом призвело до такого рішення. У нас велике підприємство і подібні випадки виникають час від часу. Це не якийсь унікальний випадок", – прокоментував Козирєв.


Юрист обласного відділення Національної служби примирення та посередництва Василь Шелест каже, що на діалог по цьому питанню підприємство не йде.


"За 2019-2020 роки ми провели на заводі 10 інспекційних відвідувань, до 4 нас не допустили, – додає начальник обласного управління Держпраці Сергій Сєчін. – На мою думку, адміністрація підприємства грубо порушує законодавство. І хоча це іноземний інвестор, працюючи в іншій країні, він все одно має виконувати законодавство держави, в якій працює".

Вчора

Сторінки:
Нагору