КВІ
Субота
20
15:26

​На Житомирщині археологи продовжують знаходити древні скарби, яким більше 1000 років

29 серпня в Городниці Новоград-Волинського району археологи знайшли ще 6 срібників, викарбуваних більше 1000 років тому. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook 30 серпня повідомив науковий співробітник Інституту історії України НАН України Олександр Алфьоров. Тепер "Городницький скарб" нараховує 38 срібних монет.

За словами Олександра Алфьорова, 29 серпня, тобто на наступний день після передачі місцевій владі "Городницького скарбу", на місце знахідки скарбу виїхав керівник Житомирської археологічної експедиції Андрій Петраускас з групою археологів.


На місці археологи зафіксували пляму залишків ями і безпосередньо в ній розкопали і знайшли залишки скарбу – ще 6 монет. 5 монет часів Володимира Святого та ще 1 – Святополка Ярополковича. Тепер "Городницький скарб" нараховує 38 срібних монет: 32 – часів Володимира та 6 – викарбуваних за доби Святополка Ярополковича.


Нагадаємо, 27 серпня житель Городниці Новоград-Волинського району пішов на місцевий кар'єр накопати піску, а викопав скарб зі старовинними срібними монетами.

Вчора

Сторінки:
Нагору