КВІ
П'ятниця
19
18:33

​На Житомирщині більше 2 тисяч жителів селища Озерне вже добу без тепла

Більше 2 тисяч жителів селища Озерне вже добу без тепла внаслідок аварії тепломережі. Зараз тривають ремонтні роботи. Тепло у людей селища має з'явитися до 20 години.

Кореспондентам Суспільного жителька Озерного Ольга Куліш розповіла, що у її квартирі так холодно, що довелося вдягати спортивний костюм і куртку:


«Весь гарнізон був без тепла. Батареї були холодні. Як телевізор дивилася, то куртку одягнула, під ноги – пляшку з водою. А спала, то три ковдри на себе і пляшку з водою до ніг".


Бідкається і житель Озерного Микола:


"З вечора не було тепла і всю ніч. Холодно, дружина замерзла. Я хоч дві ковдри і сплю, а дружина дуже боїться холоду".


Керівник Озерненської гімназії Анатолій Власюк розповів, що через відсутність тепла діти селища не пішли на навчання. За його словами, працівники закладу допомагали ремонтній бригаді у ліквідації аварії:


"Аварійні служби працювали до 6 години ранку, я також допомагав разом із працівниками гімназії. Ремонтні роботи дали свій результат. На жаль, сьогодні навчальний процес призупинили через низьку температуру у закладі. Потім гімназія відпрацює додатково".


Причину аварії озвучив директор комунального підприємства "Озерне" Володимир Фофанов. Він зазначив, що труби у поганому стані, тому що тепломережа не ремонтувалася більше 27 років:


"Виявили порив труби у чотирьох місцях. Під час зачистки труби від утеплювача і корозії побачили ще три витоки. Робота велася всю ніч. Зараз заповнюємо систему. Дві години треба, щоб система мала відповідний температурний режим".

Сторінки:
Нагору