КВІ
Четвер
18
05:18

​На Житомирщині більше 600 чоловіків підлягають весняному призову до Збройних Сил України

Більше 6 сотень чоловіків в області підлягають цьогорічному весняному призову до Збройних Сил України та інших військових формувань. Про це Суспільному розповів військовий комісар Житомирського об'єднаного військового комісаріату Олександр Варивода. За його словами, медичні допризовні комісії щодня проходять близько 10 призовників з Житомира та району.

"Протягом квітня, травня та червня буде проведений черговий весняний призов юнаків на строкову військову службу, – розповів Олександр Варивода. – Службу вони проходитимуть безпосередньо в Збройних Силах України, Національній гвардії України, державній прикордонній службі, а також державній службі спеціального транспорту. По призову планове завдання складає: по місту Житомир – близько 100 юнаків, по Житомирському району в старих адміністративих межах – біля 50 юнаків. Служити йдуть тільки здорові хлопці. Жоден солдат строкової служби не буде відправлений в зону бойових дій".


За словами керівниці військово-лікарської комісії Людмили Орехівської, щодня на медичну комісію після отримання повісток приходять близько 10 чоловіків:


"Наразі більшість приходить хворих хлопців, які потребують дообстеження. Найчастіше, що ми зустрічаємо – це серцево-судинна патологія, хвороби очей, хірургічна, ортопедична патологія, неврологічна патологія, всього вистачає. Ми даємо юнаку шанс оздоровитись протягом 6-ти місяців. Потім він повторно з'являється, і ми вже приймаємо наступне рішення".


Призовник Володимир Кондратюк розповів кореспондентам Суспільного, що повістку отримав позавчора. Каже, що не очікував, бо 2 роки повістки не приходили:


"Я думав, що забули вже, мабуть. Подумав, що треба йти, здаватись. З людьми спілкувався, сказали, що проходь комісію, це не буде зайвим. Зі станом здоров'я в мене все чудово, оскільки я раніше займався спортом. Я не хвилююся, наприклад, через фізпідготовку. Якщо вийде, то піду на контракт. 3 роки відслужу, а там далі видно буде. Я хотів би щось, що пов'язане з технікою, оскільки це в житті згодиться".

Вчора

Сторінки:
Нагору