БЕР
П'ятниця
29
13:18

​На Житомирщині бізнесмен та інженер технагляду привласнили бюджетні кошти

28 травня направлено до суду обвинувальний акт відносно директора будівельного підприємства та інженера технічного нагляду. Вказаних службових осіб поліцейські викрили у підробленні офіційних документів та заволодінні бюджетними коштами Народицької громади на суму понад 340 тисяч гривень під час реконструкції спортивного майданчика.

Досудове розслідування здійснювали детективи Слідчого управління ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ та під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.


У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що підрядник у серпні-грудні 2019 року проводив будівельні роботи з реконструкції спортивного майданчика у смт Народичах Житомирської області. Діючи за попередньою змовою з інженером, підприємець вніс до актів приймання виконаних робіт неправдиву інформацію та завищив ціни на роботи та матеріали. У результаті таких дій він заволодів бюджетними коштами Народицької громади на суму понад 340 тисяч гривень.


Дії фігурантів були кваліфіковані за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.


Слідчі зібрали достатньо доказів та отримали результати відповідних експертних досліджень. За погодженням з процесуальними керівниками директору товариства з обмеженою відповідальністю та інженерові технічного нагляду було повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами та внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів.


Після закінчення всіх необхідних процесуальних дій 28 травня п.р. відповідний обвинувальний акт направлено до суду. За такі протиправні дії чоловікам загрожує від 5 до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.


Нагадаємо, у грудні 2020 року слідчі поліції Житомирщини завершили розслідування розтрати півмільйона гривень під час ремонту школи у м. Овручі. Фігурантами провадження є ці ж особи та замовник, які заволоділи понад 500 тисячами гривень бюджетних коштів шляхом видачі неправдивих офіційних документів (актів приймання виконаних робіт) під час проведення капітального ремонту навчального закладу.

Теги: поліція

Сторінки:
Нагору