БЕР
П'ятниця
29
12:26

​На Житомирщині частина медиків відмовляється від щеплення

Станом на 29 березня у Житомирській області від коронавірусу вакцинували 6 101 людину. В межах регіону є декілька лікарень, в яких усі працівники не погодилися вакцинуватися.

Про це 29 березня під час брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко. За її словами, в області вакциновано 6 101 особу. Всього Житомирщина 24 лютого отримала 17 300 доз вакцини.


"Серед працівників первинної медичної допомоги вакциновано 605 людей, працівників екстреної медичної допомоги – 178, працівників лікарень, які надають допомогу пацієнтам з COVID, – 990, працівників системи громадського здоров'я – 137, працівників відомчих закладів охорони здоров'я – 110, працівників приватних лікарень – 370", – розповіла Наталія Остапченко.


Крім того, в межах області вакцинували 302 соцпрацівників та 1 433 працівників структур держбезпеки, до яких належать рятувальники, поліцейські, військові, нацгвардійці, прикордонники та працівники СБУ. Вакцинація публічних осіб в області поки не відбувається.


"Вакцинували 118 публічних осіб, – каже Наталія Остапченко. – Ця цифра вже деякий час у нас залишається незмінною, не тому, що ми не хочемо їх вакцинувати, а оскільки зараз вакцину використовуємо на тих осіб, яких сьогодні вкрай необхідно забезпечити щепленнями".


У Житомирській області є лікарні, працівники яких повністю не погодилися вакцинуватися.


"Я зараз не хочу їх озвучувати, але є такі медпрацівники та заклади охорони здоров'я, які зовсім не погодилися на вакцинацію. Є лікарні, в яких 50% працівників вакциновані, є лікарні, в яких 30 і 20%, але ще раз хочу повторити, будь ласка, медпрацівники, записуйтеся на щеплення, тому що це ваша безпека", – говорить Остапченко.

Вчора

Сторінки:
Нагору