КВІ
Субота
20
10:47

​На Житомирщині цього року планується оздоровити майже 58 тис дітей

З майже 140 тис дітей шкільного віку минулого року на Житомирщині охоплено всіма видами оздоровлення і відпочинку майже 50 тис дітей, що на 16,5 тисяч дітей більше, ніж у 2015 році. Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей у 2016 році та завдання на 2017 рік йшлося 28 лютого на нараді за участю голови обласної ради Володимира Ширми та заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути.

Як зазначив Володимир Ширма на початку засідання, на сьогодні райони, міста та ОТГ мають достатнє фінансування, аби забезпечити належний рівень оздоровлення та відпочинку дітей.


«Ми не можемо допустити, щоб діти залишилися без якісного оздоровлення та відпочинку. Для цього виділяються кошти з обласного бюджету, але й місцеві бюджети теж мають передбачити фінансування на ці заходи. Пріоритетом, як завжди, мають бути діти пільгових категорій», - відмітив голова обласної ради.


Начальник управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь, підбиваючи підсумки 2016 року, наголосила, що найкращі показники охоплення дітей оздоровленням і відпочинком у Ємільчинському, Брусилівському, Новоград-Волинському, Чуднівському районах та місті Житомирі. Найгірший стан справ в Андрушівському та Бердичівському районах.


За бюджетні кошти оздоровилися та відпочили майже 24 тис дітей, що на 8 тисяч дітей більше, ніж у попередньому році. Особлива увага приділялася дітям військовослужбовців, працівників органів внутрішніх справ, які є учасниками бойових дій або беруть участь в антитерористичній операції, внутрішньо переміщених осіб. Діти цих категорій відпочивали не лише в Україні, а й за кордоном, зокрема, у Туркменістані, Шотландії, Республіці Молдова, Республіці Хорватія, Угорщині.


Минулого року в області працювало 14 дитячих оздоровчих закладів, 4 благодійні позаміські заклади, 287 пришкільних таборів відпочинку, а для кращих дітей-спортсменів організовано 2 спеціальні спортивні зміни.


Також на нараді визначено завдання на 2017 рік. Зокрема, заплановано забезпечити оздоровлення і відпочинок 40 тис дітей. За рахунок бюджетних коштів заплановано оздоровити не менше 18000 дітей. Станом на 1 лютого 2017 року в міських бюджетах, бюджетах районів та об’єднаних територіальних громад на ці заходи передбачено майже 7,5 млн грн млн. В обласному бюджеті на оздоровлення дітей передбачені видатки у сумі понад 11 млн грн.


Окрім цього, під час наради голова обласної ради відзначив подяками Народицьку, Тетерівську, Іршанську, Новоборівську ОТГ та Чуднівську районну раду за високі показники охоплення дітей оздоровленням та відпочинком і за належне фінансування цих заходів, а також вручив свідоцтва про державну атестацію дитячих закладів оздоровлення і відпочинку дитячому оздоровчому закладу санаторного типу «Лісова казка» обласного санаторію радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення Житомирської обласної ради (І категорія), дитячому оздоровчому закладу санаторного типу «Дзвіночок» Житомирського обласного лікувально-санаторного центру радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення «Дениші» Житомирської обласної ради (І категорія).

Вчора

Сторінки:
Нагору