КВІ
Середа
24
21:12

​На Житомирщині чоловік під час суперечки тричі вистрілив в опонента

Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду розглянув клопотання поліції, погоджене із прокурором, про застосування запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту до чоловіка, підозрюваного у нанесенні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження своєму знайомому (злочин, передбачений частиною 1 статті 122 КК України).

Органи досудового слідства встановили, що 12 квітня близько десятої вечора 54-річний чоловік поблизу магазину по вул. Богданівській у Бердичеві під час суперечки із знайомим тричі вистрілив у нього з травматичного пістолета «Форт». Один постріл прийшовся в ділянку правої руки, два інші – у спину.


Обґрунтовуючи клопотання, прокурор наголосив, що підозрюваний може перешкоджати ходу кримінального провадження, чинити незаконний вплив на свідків чи потерпілого. На думку органів досудового слідства, домашнього арешту у нічний час буде цілком достатньо для того, аби запобігти імовірним ризикам та забезпечити виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов’язків. Відомо, що чоловік раніше несудимий і має третю групу інвалідності.


Після дослідження усіх доказів, долучених до матеріалів справи, суд задовольнив клопотання та до 11 червня заборонив бердичівлянину залишати помешкання у період із 22.00 до 08.00. Також він має прибувати за викликами до слідчого, прокурора і суду; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утримуватись від спілкування зі свідками і потерпілим. У разі невиконання покладених обов’язків, до підозрюваного можуть застосувати жорсткіший запобіжний захід. Протягом 5 днів ухвала підлягає оскарженню.

Сторінки:
Нагору