КВІ
Четвер
25
07:31

​На Житомирщині чоловік за нецензурщину в бік дружини сплатить штраф

Висловлювався до дружини нецензурними словами, чим міг завдати шкоди її психічному здоров’ю – суд розглянув справу відносно 68-річного жителя Бердичівщини, який притягався до адмінвідповідальності за вчинення домашнього насильства.

Встановлено, що влітку минулого року чоловіка вже штрафували на 170 гривень за аналогічне правопорушення. У січні 2022-го потерпіла жінка знову звернулась до поліції з проханням вжити до кривдника заходів за вчинення сварок, образи лайкою та погрози фізичної розправою.


На суді чоловік визнав свою вину й повідомив, що справді під час сварки говорив дружині нецензурні слова, просив призначити стягнення у виді штрафу. Проаналізувавши також письмові матеріали справи, суд зробив висновок про наявність у діях чоловіка складу правопорушення, передбаченого частиною другою статті 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства).


Під час прийняття кінцевого рішення було враховано характер вчиненого, ступінь вини й дані про особу, котра притягалась до відповідальності – чоловіку призначили штраф розміром 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 грн. У разі винесення судом постанови про накладення адміністративного стягнення винна особа також має сплатити судовий збір (496,20 грн).


Рішення набрало законної сили.

Вчора

Сторінки:
Нагору