БЕР
Вівторок
19
04:40

​На Житомирщині чоловіка обікрали прямо у власному магазині

За скоєння крадіжок з магазинів жителю Новогуйвинської громади загрожує позбавлення волі

Днями слідчі Житомирського районного управління поліції завершили розслідування кримінального провадження щодо крадіжок майна з торгівельних закладів обласного центру. Поліцейські зібрали докази причетності до цих діянь 31-річного жителя району. Нині обвинувальний акт скеровано до суду.


Наприкінці вересня до поліції звернувся власник одного з магазинів електроніки з повідомленням про крадіжку. Чоловік розповів, що серед робочого дня невідомий викрав його вартісний ноутбук, на декілька хвилин залишений на прилавку.


Оперативники кримінальної поліції Житомирського РУП переглянули записи камер відеонагляду, встановили свідків та з’ясували, що до скоєння цього діяння може бути причетний 31-річний житель селища Озерного. Чоловік вже раніше притягувався до відповідальності за вчинення подібних злочинів.


Поліцейські розпочали досудове розслідування, у ході якого були зібрані докази його причетності до ще трьох крадіжок харчових продуктів, парфумів та техніки із закладів торгівлі в обласному центрі. Загальна сума збитків, завданих чоловіком, становить близько 30 тисяч гривень.


Деякий час фігурант провадження не з’являвся за місцем проживання та уникав зустрічі з правоохоронцями. Проте за кілька тижнів поліцейські встановили його місце перебування. Чоловік визнав свою провину та розповів, що викрадене майно одразу ж продав. Відтак слідчі повідомили йому про підозру у вченні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) КК України.


Днями слідчі завершили досудове розслідування. Нині відповідні матеріали скеровані до суду.


Відповідно до чинного законодавства таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, карається арештом на строк від 3 до 6 місяців або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 5 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору