КВІ
Четвер
25
16:05

​На Житомирщині до суду скеровано обвинувачення чоловіка у незаконних оборудках зі зброєю і боєприпасами

Днями детективи Слідчого управління ГУНП в Житомирській області завершили досудове розслідування за фактом незаконного придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин жителем обласного центру. За такі діяння чоловікові загрожує тривале ув’язнення.

Викрили протиправну діяльність чоловіка наприкінці минулого року слідчі СУ Головного управління Нацполіції Житомирщини за оперативного супроводу УСБУ в регіоні та за процесуального керівництва обласної прокуратури.


У ході досудового розслідування було встановлено, що 35-річний житомирянин незаконно зберігав зброю, ручну гранату та різнокаліберні набої. Частину - у будинку родичів, а решту – в орендованому гаражі.


Під час проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження правоохоронці вилучили за цими адресами гладкоствольну вогнепальну зброю – пістолет калібру 9 мм, ручну гранату Ф-1 та набої до стрілецької зброї.


Все вилучене було направлено на експертне дослідження до регіонального Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. За висновками фахівців, зброя і боєприпаси були бойовими, а граната містила вибухові речовини. Всі ці речі заборонені для вільного обігу.


Після необхідних процесуальних дій чоловікові було оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Днями обвинувальний акт відносно житомирянина скеровано до суду.


За чинним законодавством чоловікові загрожує від 3 до 7 років ув’язнення.

Вчора

Сторінки:
Нагору