БЕР
П'ятниця
29
17:17

​На Житомирщині фермер та «кримінальний авторитет» організували справжній земельний рекет

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно так званого «кримінального авторитету» та керівника товариства за фактом вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

Крім цього, «кримінального авторитета» обвинувачують ще й в умисному поширенні у суспільстві злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 КК України).


Слідством установлено, що злочини скоїв керівник приватного сільськогосподарського товариства, який мав незаконний намір - заволодіти правом на оренду земельної ділянки площею понад 40 га, що у Вінницький області.


Для реалізації протиправного задуму він залучив свого знайомого (матеріали стосовно нього виділені в окреме провадження). Виконавець, не досягнувши бажаного результату після декількох телефонних розмов з потерпілим, на якого оформлене право оренди на землю, звернувся ще й до свого знайомого, який у міру неодноразової судимості (дев’ять разів) та тривалого перебування у місцях позбавлення волі набув статусу «кримінального авторитету».


Так, наприкінці квітня цього року, попри дії воєнного стану, спільники-виконавці, разом із фермером-замовником, попередньо домовившись, приїхали до Бердичева, та, призначивши потерпілому зустріч, в альтернативній формі висловили йому вимоги передати право оренди землі. У разі невиконання – пригрозили фізичною розправою.


Кримінальні розбірки викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБУ в області та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.

Сторінки:
Нагору