БЕР
Четвер
28
17:22

​На Житомирщині фіксують зростання кількості онкохворих жителів області – на півтора відсотка щороку

Кількість онкохворих на Житомирщині зростає щороку на півтора відсотка – за рік лікарі діагностують в жителів області близько 3 тисяч нових випадків захворювання на рак. Помирає близько 2000 людей.

Про це Суспільному розповів медичний директор онкодиспансеру Тарас Волков. За його словами, наразі на обліку Житомирського обласного онкодиспансеру перебувають 32 тисячі онкохворих. Це на тисячу людей більше, ніж в минулому році.


64-річний Василь Семенчук із Коростишева в онкодиспансері лікується стаціонарно. Днями йому зробили операцію з видалення злоякісного новоутворення на верхньому відділенні прямої кишки.


"У вівторок зробили, а зараз четвер, то третій день вже почуваюся нормально", – каже Василь Семенчук.


Діагноз чоловікові встановили в обласній клінічній лікарні, розповів лікар-хірург Віталій Мельник. За його словами, пацієнт пройшов комп’ютерну томографію й інші дослідження, після чого лікарі провели операцію. Зараз чоловіка перевели з реанімації в палату, проте лікарі мають підозру, що в легенях можуть бути метастази.


Лікар-ендоскопіст Віталій Тиченок каже, що за умови обстеження пацієнта на ранніх стадіях хвороби, можна одразу провести лікування.


"Під час обстеження ми натикаємося на знахідки – як то дисплазії чи поліпи різних розмірів. У такому випадку ми можемо зробити видалення одразу після обстеження. Нещодавно ми оперували пацієнта і під час ендоскопічного обстеження виявили величезний поліп розміром 3-4 сантиметри. Його одразу ж видалили. Це була перша стадія. Таким чином ми зменшили тривалість лікування", – говорить лікар.

Сторінки:
Нагору