БЕР
П'ятниця
29
14:28

​На Житомирщині кандидатці на посаду голови ОТГ підкинули пакет з муляжем вибухівки

Ввечері 24 вересня у Першотравенському будинку культури, під кабінетом, в якому працює кандидатка на посаду голови Баранівської ОТГ Анна Муравська, знайшли подарунковий пакет із муляжем вибухового пристрою. Про це вночі 25 вересня повідомив адміністратор групи міста Баранівка у Facebook:

"Кандидатці на посаду Баранівської ОТГ Анні Муравській на роботу підкинули пакет з підозрілим предметом. На місце події викликали правоохоронців та вибухотехніків, які визначили, що то – муляж вибухового пристрою".


Вранці 25 вересня про деталі події розповів у Facebook друг Анни Муравської Віталій Сіхнаєвський:


"Вчора ввечері ми з родинами-друзями відпочивали в Анни Муравської. О 20:30 до неї подзвонив колега з Першотравенського будинку культури і сказав, що біля її кабінету хтось залишив подарунковий пакет. Коли пакет привезли додому, у ньому побачили предмет, схожий на вибуховий пристрій, після чого одразу звернулися до поліції. Вибухотехніки по прибуттю виявили, що то муляж вибухівки з годинником та чотирма кусками мила".


ОНОВЛЕНО на 11.00.

Речниця Нацполіції області Алла Ващенко розповіла, що за цим фактом слідчі Баранівського відділення розпочали кримінальне провадження. Попередньо поліцейські слідчо-оперативної групи встановили, що близько 20:50 за місцем роботи (біля дверей кабінету) 35-річної жительки смт. Першотравенська було виявлено подарунковий пакет. Перевіривши його вміст, жінка побачила прямокутний предмет, обмотаний липкою стрічкою з цифровим годинником.

Підозрілий подарунок перевірили фахівці вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини, які прибули на місце події, і жодних вибухових речовин не виявили.

Нині за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють особу невідомого,який підкинув подарунок.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді як штрафу чи піврічного арешту, так і обмеження волі терміном до 5 років.

Сторінки:
Нагору