БЕР
П'ятниця
29
16:14

​На Житомирщині киянин-наркокур’єр намагався провезти у виправну колонію понад 3 кг наркотиків

Прокурори Бердичівської окружної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення та збуту наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

Передноворічної ночі, 30.12.2021, під час контрольного огляду автомобіля марки Chery Elara, який 35-річний киянин нібито доставляв до ремонтної майстерні установи, працівники державної установи «Райківська виправна колонія (№ 73)» виявили наркотичні речовини та психотропні засоби. «Святковий подарунок» - 3 кг канабісу та майже 130 г метадону столичний наркокур’єр заховав у пластикові пляшки, які помістив у паливний бак.


За даним фактом Бердичівським райвідділом поліції розпочато кримінальне провадження.


Ще один факт спроби збуту психотропної речовини до ДУ «Коростенська виправна колонія (№71)» викрито 05.01.2022. Двоє жителів Коростеня, чоловік 1995 року народження та неповнолітня, 2004 року народження, намагалися перекинути через огорожу установи 27 згортків з метадоном та понад 70 таблеток невідомого походження.


Наркотичні речовини та психотропні засоби вилучено і передано для проведення відповідної експертизи. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України.


Досудове розслідування, за процесуального керівництва Коростенської прокуратури, проводить Коростенський відділ поліції. Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Сторінки:
Нагору