БЕР
П'ятниця
29
13:55

​На Житомирщині кіберполіцейські викрили банківського працівника в привласненні коштів клієнтів

Під час розслідування встановлено заволодіння грошима клієнтів, переважно літніх людей, у сумі понад 730 тисяч гривень через незаконні оборудки в електронній системі банку. До злочинної схеми причетний 32-річний, уже колишній, очільник відділення однієї з фінансових установ області.

27 вересня працівники відділу протидії кіберзлочинам в області ДПК НПУ спільно зі слідчими Коростенського райуправління ГУНП під процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили про підозру жителю Коростенського району.


Під час досудового розслідування встановлено та задокументовано протиправну діяльність чоловіка. Користуючись службовим становищем, він здійснював несанкціоноване втручання в облікові записи клієнтів у банківській системі та знімав кошти з їх рахунків. Так, одна з пенсіонерок виявили крадіжку 12 тисяч доларів США з її депозиту. Загалом же наразі встановлено махінації на загальну суму 734 тисячі гривень.


Особливо цинічним є те, що чоловік обирав, переважно, літніх людей, використовуючи відсутність у них достатніх знань і навичок у роботі з мобільними додатками банку.


Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушень, передбачених ч. 3 та 4 ст. 191 (Привласнення коштів), ч. 1 та 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем…), ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.


Санкції статей передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Сторінки:
Нагору