КВІ
Вівторок
16
21:09

​На Житомирщині медики за добу зафіксували 6 випадків переохолодження людей

14 лютого на Житомирщині медики обласного центру екстреної медичної допомоги зафіксували шість випадків переохолодження людей. В обласному центрі працює 4 стаціонарні пункти обігріву. Знімальна група Суспільного відвідала розміщені в Житомирі пункти обігріву, щоб побачити, як вони працюють.

Перший пункт розмістили в адміністративній будівлі. У приміщенні відвідувачів не було. Інформацію чи функціонує пункт обігріву працівниці спочатку надавати відмовилися, але за 20 хвилин вийшли до журналістів з електричним чайником та печивом.


Наступний пункт обігріву розмістили у приміщенні приватного житлового підприємства №9. Всередині є окреме приміщення з диваном , столом та стільцями, де можна посидіти та попити гарячого чаю, розповідає головний інженер підприємства Володимир Зайченко:


"Пункт обігріву тут існує п'ятий рік, є спеціально виділена кімната. Є чай, печиво, цукор. Також є оголошення, що тут пункт обігріву. Є одноразовий посуд, щоб можна було води попити".


На проспекті Миру також є пункт обігріву. Керівниця управляючої компанії Валентина Бойко каже, що температура повітря всередині приміщення не нижче 18 градусів тепла. Працюють з 8 ранку до 17 години вечора. У вихідні дні – зачинено. Валентина Бойко розповідає, що цьогоріч до них жодна людина не звернулася з проханням обігрітися:


"Карантин, тому люди менше пересуваються, але, якщо є бажаючі, які хочуть погрітися, ми не обмежували доступ в адміністративну будівлю. Люди можуть вільно прийти, посидіти на стільчиках. За потребою можемо запропонувати чай, щоб люди могли зігрітися".


У наступний пункт обігріву кореспондентам потрапити не вдалося, двері зачинені. Майстер управляючої компаній Людмила Трєт'яченко каже, що триває обідня перерва:


"Зараз у нас обідня перерва, нікого немає, немає кому вам все показати. Але ми і чаї закупили, людей пригощаємо, хто проситься до нас. Приблизно 5 чоловік, коли були сильні морози, заходили. До туалету запускаємо людей. Якщо люди на візках – допоможемо. Було приносили одяг теплий і ми віддавали людям".

Вчора

Сторінки:
Нагору