БЕР
П'ятниця
29
10:11

​На Житомирщині на хабарі викрили посадовця виправної колонії

Житомирська обласна прокуратура спільно з Другим слідчим відділом територіального управління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Служби безпеки в області викрила посадовця виправної колонії, який отримав 5 тисяч гривень від ув'язненого за клопотання про заохочення.

Про це повідомиляють в прокуратурі Житомирської області. Так, за офіційною інформацією начальник відділення виправної колонії пообіцяв ув'язненому поклопотати перед керівництвом колонії щодо його заохочення. За це попросив грошову винагороду у сумі 5000 гривень.


Після того, як посадовець отримав від засудженого гроші, був підготовлений відповідний рапорт про заохочення ув'язненого. Наразі посадовцю повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, яка уповноважена виконувати функції держави за частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України.


Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади. Санкція статті передбачає штраф або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Вчора

Сторінки:
Нагору