БЕР
П'ятниця
29
01:28

​На Житомирщині наркоторговцям загрожує до 12 років ув’язнення

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо наркокартелю. Його учасників поліцейські викрили у незаконному виготовленні та збуті психотропу у регіоні.

Досудове розслідування здійснювали детективи Слідчого управління ГУНП в Житомирській області під оперативним супроводом співробітників регіонального управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.


Протиправну діяльність наркокартелю поліцейські викрили та припинили у червні 2022 року. До його складу входили троє жителів Бердичівщини, віком від 30 до 44 років.


Затримали фігурантів відразу після виготовлення ними чергової оптової партії амфетаміну для подальшого збуту в регіоні. Лабораторію було організовано у підвалі будинку, де проживав 30-річний організатор.


Під час обшуків за місцем виготовлення та зберігання психотропних речовин слідчі вилучили знаряддя та засоби, які використовувались членами угруповання. Серед речових доказів ємності зі спеціальними речовинами, супутні матеріали та хімічний лабораторний посуд, обладнання для виробництва психотропу, а також сама готова продукція - амфетамін, та прекурсори в особливо великих розмірах.


Крім того, у ході слідчих дій детективи вилучили понад 450 бойових припасів для стрілецької вогнепальної зброї, які зберігались незаконно.


У ході розслідування поліцейські зібрали свідчення і докази кримінальних діянь наркокартелю. Відносно ще однієї особи, причетної до оборудок з амфетаміном, виділено окреме кримінальне провадження.


Усім членам ОЗГ було оголошено підозри у вчиненні низки кримінальних діянь, пов’язаних із незаконним обігом психотропних речовин (ст. 307 ККУ). А організатору угруповання, окрім вже вказаного, оголошено про підозру в організації та утриманні з корисливих мотивів місця для незаконного виготовлення психотропних речовин (ст.317 ККУ), придбанні та зберіганні прекурсорів (ст.311 ККУ) та незаконному зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ст. 263 ККУ).


За чинним законодавством за сукупністю кримінальних діянь усім трьом загрожує до 12 років ув’язнення.

Вчора

Сторінки:
Нагору