БЕР
Четвер
28
19:08

​На Житомирщині організатори підпільного грального бізнесу постануть перед судом

У грудні слідчі ГУНП скерували обвинувальні акти стосовно організованої групи, члени якої налагодили у північних районах області нелегальний гральний бізнес. Наприкінці жовтня організатору та двом членам злочинної групи було оголошено про підозру. Нині ж досудове розслідування закінчено.

Злочинну діяльність групи влітку викрили працівники Управління стратегічних розслідувань області ДСР НПУ у ході розшукових заходів.


Під час досудового розслідування, що здійснювалось під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, слідчі ГУНП встановили, що у грудні 2019 року 32-річний житель м. Коростеня організував мережу підпільних азартних закладів на території північних районів Житомирщини. Його спільниками та безпосередніми виконавцями протиправних дій стали двоє 37-річних жителів того ж райцентру.


Оперативники Управління стратегічних розслідувань в області для припинення діяльності групи викрили 5 незаконних закладів, які надавали послуги з ведення азартних ігор під виглядом кальянних та спортбарів у м. Коростені, Лугинах, селищах Іршанську та Білокоровичах.


У ході подальших слідчих дій було проведено низку обшуків за місцями розташування закладів та проживання фігурантів. У результаті вилучено майже 350 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, чорнову бухгалтерію та інші свідчення протиправної діяльності.


Наприкінці жовтня чоловікам було оголошено про підозру у вчиненні кримінального діяння – зайняття гральним бізнесом у складі злочинної групи з ознаками організованості.


18 грудня слідчі скерували до суду угоди про визнання винуватості двох співвиконавців. А 28 грудня до Коростенського міськрайонного суду направлено обвинувальний акт відносно організатора групи (за ч.3 ст. 27, ч.3 ст.28, ч.1 ст. 203-2 ККУ).


За чинним законодавством обвинуваченим може загрожувати відповідальність у вигляді значних штрафних санкцій.

Сторінки:
Нагору