КВІ
Субота
20
08:49

​На Житомирщині оштрафували чиновницю, яка у п'яному стані на Mitsubishi врізалася у службове авто поліцейських

10 липня Баранівський районний суд виніс постанову, якою визнав винною та призначив покарання водійці, яка у квітні, будучи нетверезою, в’їхала у службовий автомобіль поліцейських.

За словами речниці головного управління Нацполіції в області Алли Ващенко, подія сталася увечері 11 квітня в Баранівці. У службовий "Renault" поліції, припаркований на узбіччі, в’їхав "Mitsubishi" під керуванням місцевої жительки. Жінка виїхала на зустрічну смугу руху, де й зіткнулася з патрульною автівкою. Під час оформлення адмінматеріалів в медичному закладі водійку обстежили на наявність алкоголю в крові. Результат – 1,96 проміле.


Працівники сектору реагування патрульної поліції Баранівського відділку поліції склали відносно порушниці адмінпротокол за ст. 124 "Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів" та 130 – "Керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння" Кодексу України про адміністративні порушення. Матеріали передали до районного суду.


Однак, за словами Алли Ващенко, жінка, яка виявилася керівницею однієї з місцевих установ, намагалася затягнути процес розгляду адміністративної справи. Судові засідання переносили через перевірку заяв водійки, а згодом сама вона та її представник перестали з’являтися у судовій залі. Не отримавши офіційних підтверджень про об’єктивність причин неявки, суд прийняв рішення про розгляд справи за відсутності відповідача.


10 липня постановою Баранівського районного суду жінку визнали винною у керуванні транспортним засобом у нетверезому стані і вчиненні ДТП. Їй призначили штраф у 10 тисяч 540 гривень та позбавили права керування на рік.

Вчора

Сторінки:
Нагору