КВІ
Субота
20
16:51

​На Житомирщині пенсіонери почали отримувати проіндексовані пенсії

З 1 березня на Житомирщині пенсіонери почали отримувати проіндексовані пенсії. Мінімальна сума збільшення – 100 гривень. Підвищені пенсії отримають близько 80% пенсіонерів.

Про це Суспільному розповіла заступниця начальника управління Пенсійного фонду в області Світлана Антонюк. За її словами, на 11% зростуть пенсії для більшості категорій громадян:


"Якщо у людини розмір пенсії був 2400 гривень, то основний становить –2300 і 100 гривень за понаднормативний стаж, то на 11% збільшується розмір пенсії від 2300 гривень. Кожна людина у свою дату отримає збільшену пенсію. Підвищення отримають пенсіонери за віком, по інвалідності, втрати годувальника, а також з числа інвалідів-чорнобильців".


Проте пенсії зросли не для всіх категорій громадян, каже Світлана Антонюк:


"Якщо людина отримає пенсію у мінімальному розмірі, то такі пенсії підвищенню не підлягають, а також не збільшуються пенсії, які призначені у 2019-2020 роках та ті, хто отримує пенсії за законом про державну службу, прокуратуру, державну підтримку ЗМІ. Такі пенсії перерахунку і індексації не підлягали".


Аби дізнатися розмір індексації пенсії приходити до пенсійного фонду не обов'язково, розповідає представниця Пенсійного фонду Неля Поліщук:


"У нас є телефон "гарячої лінії", за яким ми надаємо роз'яснення. Також їх можна отримати через сайт Пенсійного фонду".


Олена Черниш має більше 40 років трудового стажу. До відділення Пенсійного фонду жінка прийшла, щоб дізнатися чи підвищиться у неї пенсія.


"Знаю, що з 1-го березня вона підвищується, але не всім категоріям громадян. Маю я стаж більше 40-ка років, пенсія у мене більше ніж мінімальна, тому хотіла дізнатися", – розповіла Олена Черниш.


Наступне збільшення пенсійних виплат заплановане на 1 липня.

Вчора

Сторінки:
Нагору