БЕР
П'ятниця
29
01:20

​На Житомирщині пенсіонерки «пролікували» у шахраїв своїх синів... на кілька десятків тисяч гривень

Двох коростенок днями ошукав псевдолікар. Жінки добровільно віддали незнайомцям наявні заощадження під приводом лікування їх синів. Про таку потребу їм по телефону повідомляли нібито з медичного закладу. Нині поліцейські з’ясовують особу шахрая.

До 80-річної жительки райцентру уранці зателефонував чоловік, який назвався лікарем та розповів вигадану історію. Під час розмови він дізнався адресу бабусі та прийшов, аби взяти гроші для лікування її сина, який ніби потрапив у ДТП. Жінка без вагань віддала незнайомцеві наявні кошти і, на жаль, лише після цього сама зателефонувала «травмованому». Так заявниця зрозуміла, що її ошукали.


У схожу ситуацію потрапила ще одна жителька райцентру. Зі слів пенсіонерки, того дня до неї зателефонував чоловік, чий голос видався схожим до синового. Далі прозвучала та ж історія про ДТП і потреба у значній сумі коштів. За ними прийшов псевдолікар.


У вказаних випадках після звернень потерпілих поліцейські розпочали досудові розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України. Триває встановлення причетних до правопорушень осіб. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 3 років обмеження волі.

Вчора

Сторінки:
Нагору