БЕР
Вівторок
19
11:54

​На Житомирщині поліцейські проводять профілактичні заходи з водіями двоколісників

Нині на автошляхах області значно зросла кількість велосипедистів, відтак правоохоронці приділяють їм особливу увагу, аби зменшити кількість дорожніх інцидентів за їх участі, запобігти загибелі та травматизму людей.

З 24 червня на Житомирщині тривають посилені профілактичні заходи поліцейських з учасниками дорожнього руху, причому нині у полі зору правоохоронців – пішоходи та велосипедисти. Поліцейські роз’яснюють їм правила безпечної поведінки та наголошують на суворому дотриманні Правил дорожнього руху, особливо у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості.


Нагадаємо, що рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку. Причому двоколісник має бути справним та обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду - білого кольору, по боках - оранжевого, позаду - червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та обов’язково увімкнений ліхтар або фара.


Зауважте, що велосипедистам заборонено рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих). На двоколіснику не можна рухатися автошляхом, якщо поряд облаштовано велосипедну доріжку.


Рух по проїзній частині на велосипедах дозволяється лише в один ряд по правій крайній смузі якомога правіше, за винятком випадків, коли виконується об’їзд. Дозволяється рух по узбіччю, якщо це не створить перешкод пішоходам.


Велосипедисти, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху. Колона велосипедистів, що рухається по проїзній частині, повинна бути розділена на групи (до 10 велосипедистів у групі) з дистанцією руху між групами 80-100 м.


Пам’ятайте, що двоколісником можна перевозити лише такі вантажі, які не заважають ним керувати і не створюють перешкод іншим учасникам дорожнього руху. На велосипеді не можна перевозити пасажирів, окрім дітей до 7 років на додатковому сидінні, обладнаному надійно закріпленими підніжками.


Задля безпеки слід пам’ятати і про інші заборони: не можна під час руху триматися за інший транспортний засіб та їздити, не тримаючись за руль, знімати ноги з педалей чи підніжок.


Водії транспортних засобів зобов’язані бути особливо уважними до велосипедистів. Усі учасники дорожнього руху повинні бути особливо обережними до дітей, людей похилого віку та осіб з явними ознаками інвалідності.


Тож будьте відповідальними та уважними на дорозі!

Вчора

Сторінки:
Нагору