КВІ
Четвер
25
16:15

​На Житомирщині поліцейські вдосконалюють навички надання домедичної підготовки

22 липня розпочався цикл семінар-тренінгів для поліцейських підрозділів Головного управління Нацполіції в області з надання домедичної підготовки. Інструкторами стали досвідчені викладачі, медики та волонтери. Організовані заняття за сприяння Управління дотримання прав людини НПУ та за участі Товариства Червоного Хреста України.

Учасниками першого тренінгу стали керівники галузевих служб Головного управління та стройових підрозділів і їх заступники. Відтак одночасно працювали три локації з окремими тренерами, де відпрацьовувались навчальні завдання. При цьому, окрім нагадування теоретичних знань, акцент був зроблений на відпрацювання практичних навичок.


Склад медичної аптечки, індивідуальної, автомобільної й необхідної у воєнних умовах: на що звернути увагу у першу чергу та які засоби найнеобхідніші,- про це присутнім розповів інструктор з тактичної медицини Василь. Кожен з присутніх відпрацював навик накладання кровоспинних джутів та нагадав про особливості їх застосування у кожній із зон тіла людини.


Про обов’язок відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» надавати громадянам у разі необхідності невідкладну домедичну допомогу та правильність проведення штучного дихання особам без свідомості йшлося на другій локації тренінгу. Перевірити та удосконалити свої навички учасники змогли на спеціальних манекенах, при цьому тренер, медик за освітою, і викладач нині, зосередив увагу на правильності дій при наданні допомоги дітям, у тому числі немовлятам.


Третю частину тренінгу відпрацювали тренерки з обласної організації Товариства Червоного Хреста України Жанна Алексейчук та Вікторія Веселовська, які акцентували увагу присутніх на правильності накладання тиснучих пов’язок при кровотечах та багатьох інших аспектах. Зокрема, йшлося і про принципи надання першої допомоги, і про серцево-легеневу реанімацію, і про види ран та травм, і про правильність транспортування постраждалого.


По завершенню навчань поліцейські отримали міжнародні сертифікати про проходження тренінгу.


- Поліцейські першими прибувають на багато подій, пов’язаних з травмуванням людей, і інколи саме перші хвилини є вирішальними у збереженні здоров’я, а часто і життя людини, тим більше у воєнний час, — прокоментував проведення занять начальник відділу професійного навчання УКЗ ГУНП Вадим Сілецький.


Тож планується, що такі практичні навчання уже найближчим часом пройдуть усі поліцейські області.

Вчора

Сторінки:
Нагору