БЕР
П'ятниця
29
18:01

​На Житомирщині поліцейські затримали нападника на пенсіонерку

Жителя с. Суховолі Новоград-Волинського району обґрунтовано підозрюють у розбійному нападі на місцеву жительку. Поліцейські затримали чоловіка. Нині йому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Триває досудове розслідування.

Увечері 11 квітня до поліції звернулась 70-річна жителька району із повідомленням про напад на неї. На місце події прибули слідчо-оперативні групи ГУ Національної поліції області та Новоград-Волинського відділу.


Правоохоронці з’ясували, що пообіді на подвір’я пенсіонерки зайшов її односелець та почав погрожувати і вимагати гроші. Чоловік повалив жінку на землю, затулив рота та почав бити. Урешті примусив пенсіонерку піти з ним до її будинку та віддати 500 гривень. Потому нападник пішов геть.


Поліцейські опитали ймовірних свідків та очевидців події, вилучили низку речових доказів. У результаті встановили причетність до нападу 28-річного місцевого жителя. Чоловіка розшукали та затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.


- Слідчі оголосили затриманому підозру у вчиненні розбою і нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, - повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Микола Заровний. – Чоловік вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, у тому числі і розбій, та нещодавно звільнився з місць позбавлення волі.


Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 187 (Розбій) КК України. Законодавством таке діяння карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Сторінки:
Нагору