БЕР
П'ятниця
29
17:32

​На Житомирщині посилюють контроль за дотриманням карантинних норм

19 червня обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні прийняла рішення посилити контроль за дотриманням карантинних норм на Житомирщині. Контроль посилюють в транспорті, на ринках, в магазинах та інших громадських місцях. Дитячі табори не відкриватимуть. Про це в своєму Telegram-каналі написав голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

За його словами, станом на 19 червня епідемічна ситуація в області виглядає так: інцидентність – 13,42; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я – 3,08%; кількість ПЛР та ІФА тестів – 27,24.


Враховуючи ці показники, обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТБНС) постановила посилити контроль за дотриманням карантинних норм в області.


Так, у приміщеннях та громадському транспорті обов'язково треба буде носити маски або респіратори, а також дотримуватися соціальної дистанції і користуватися дезінфікуючими засобами. Контролювати цей процес під час перевезень міським, приміським та міжміським транспортом спільно буде Нацполіція, Укртрансбезпека та обласний департамент регіонального розвитку.


Перевірку ринків та магазинів області на предмет дотримання карантинних заходів доручили Держпродспоживслужбі. У разі виявлення порушень її фахівці можуть подавати пропозиції про зупинку роботи таких закладів.


Своїм рішенням комісія ТБНС також заборонила роботу закладів громадського харчування, ресторанного бізнесу та кафе, окрім надання послуг з харчування лише на відкритих літніх майданчиках.


Релігійні заходи та богослужіння мають проходити лише за умов дотримання карантинних норм. Масові (культурні, розважальні, спортивні, соціальні, релігійні, рекламні та інші) заходи можна проводити з не більш ніж 10 учасниками.


Також комісія ТБНС не дозволила відкривати дитячі табори.

Сторінки:
Нагору