КВІ
П'ятниця
19
23:56

На Житомирщині працівник Укртрансбезпеки постане перед судом через систематичне одержання хабарів

До суду направлено обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста одного із відділів Управління Державної служби України з безпеки на транспорті у Житомирській області.

ТУ ДБР у Хмельницькому встановило, що в період із жовтня 2019 до березня 2020 року посадовець систематично одержував від цивільної особи гроші за нескладання акту перевірки габаритно-вагових норм автомобілів, які визначені на магістралях загального користування.


Загалом, працівник Укртрансбезпеки встановив тариф за одноразове непроведення відповідної перевірки, а вказанікошти одержував на власну банківську картку.

16 листопада 2020 року чиновнику повідомлено про підозру.


Таким чином, головний спеціаліст обвинувачується у прийнятті пропозиції та одержанні службовою особою неправомірної вигоди, а також прохання надати таку вигоду для себе за невчинення такою службовою особою в інтересах того хто пропонує та надає неправомірну вигоду чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене повторно (ч. 1 та ч. 3 ст. 368 КК України).


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура. Оперативний супровід – УСБУ в Житомирській області.

Сторінки:
Нагору