КВІ
Четвер
25
11:32

На Житомирщині проінспектували пришкільні табори – у 6 закладах виявили порушення

​7-13 червня у Житомирській області працівники Держпродспоживслужби перевірили 36 пришкільних таборів – у шести закладах виявили порушення. На відповідальних за санітарний та епідемічний стан склали адміністративні протоколи.

Про це Суспільному розповіла виконуюча обов’язки начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби області Ірина Загородня.


За її словами, на Житомирщині наразі працює 63 пришкільні табори та два позаміські оздоровчі табори з денним перебуванням дітей. Держпродспоживслужба минулого тижня перевірила роботу 36 таборів.


"Порушення виявили у таборах на території Попільнянської та Лугинської громади, – каже Ірина Загородня. – На території Попільнянської громади виявили порушення в двох пришкільних закладах. Ці порушення стосувалися організації харчування дітей".


Серед порушень організації харчування дітей: незадовільний санітарно-технічний стан приміщення, недотримання умов та термінів зберігання продуктів.


"Також виявили порушення протиепідемічних заходів, які передбачені для боротьби з коронавірусом. Наприклад, працівникам не проводили температурний скринінг, були неналежні умови для дотримання правил гігієни. Що стосується лугинських пришкільних таборів, то в них були порушення тільки таких питань, як профілактика коронавірусу", – розповіла Ірина Загородня.


Відповідальних осіб притягнули до адміністративної відповідальності. Загалом працівники Держпродспоживслужби склали сім протоколів про адміністративні правопорушення, які передбачають штраф на суму 170-425 гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору