КВІ
Субота
20
16:17

На Житомирщині рятувальники ліквідували три пожежі у житлових будинках

​29 листопада о 08:52 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від місцевих мешканців про пожежу у цегляному житловому будинку у с. Нова Вигода Глибочицької територіальної громади Житомирського району. По прибуттю чергового караулу ДСНС з’ясувалося, що горить майно в одній із кімнат, а з покрівлі будинку йде густий дим. Також зі слів власника стало відомо, що на горищі зберігалось сіно, що створювало значне пожежне навантаження.

Рятувальники проводили одночасне гасіння всередині житлової кімнати та на горищі. Спільними зусиллями двох відділень за годину пожежу локалізували, а о 14:10 ліквідували. Також у ході гасіння вогнеборцями було здійснено дев’ять підвозів води із місцевого ставка, розташованого за 500 м від місця пожежі. Вогнем знищено 70 кв. м даху. Причина виникнення займання встановлюється фахівцями.


О 15:27 надійшло чергове повідомлення про пожежу у дерев’яному житловому в м. Баранівка Новоград-Волинського району. На момент прибуття рятувальників вогнем повністю була охоплена покрівля будинку. Зі слів сусідів стало відомо, що власник запалив грубу та пішов до лісу, а через деякий час вони вже почули тріскіт шиферу. За пів години пожежу локалізували, а о 17:15 ліквідували. Вогнем знищено дах. Попередньо займання виникло через порушення правил експлуатації пічного опалення.


Близько опівночі надійшло ще одне повідомлення про займання у дерев’яному житловому будинку у с. Підлуби Ємільчинської територіальної громади Новоград-Волинського району. Зі слів мешканця будинку, напередодні він топив піч, а вночі прокинувся від запаху диму у помешканні. З’ясувалося, що зайнялося ліжко, впритул розміщене до печі. Чоловік вибив вікно, через яке зміг вибратися назовні. А поки бігав до сусіда, щоб викликати вогнеборців, свіжий доступ повітря сприяв поширенню вогню по всій площі кімнати та на покрівлю будинку.


Два відділення рятувальників, які прибули за викликом, вже о 00:12 змогли ліквідувати займання, ліквідація відбулася о 03:50.


Вогнем знищено дах будівлі, майно та речі домашнього вжитку, пошкоджено стіни. Як і попередньому випадку ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Вчора

Сторінки:
Нагору