БЕР
Четвер
28
19:48

​На Житомирщині розпочала роботу третя поліцейська станція

Сучасний поліцейський офіс був відкритий 29 березня в с. Новому Заводі Пулинського району. Завдяки реалізації проекту жителі місцевої громади можуть звернутися за поліцейськими послугами у зручний час, не вирушаючи зі своїми питаннями до віддаленого райцентру.

- Про можливість створення поліцейської станції ми дізналися від керівника Пулинського відділення поліції Віктора Лисюка. Обговорили питання на сесії сільської ради, поспілкувалися з людьми прийняли рішення, - розповідає голова Мартинівської ОТГ Віктор Кривульський. – Виділили колишнє приміщення Ново-Заводської сільради, подбали про устаткування. Очікуємо покращення правопорядку на території громади, адже до райцентру 27 км, а це досить далеко і не давало змоги швидко реагувати на наші потреби.


Поліцейська станція працює цілодобово. Тут здійснюють прийом громадян дільничний та ювенальний офіцери, сюди у разі необхідності прибувають групи реагування патрульної поліції та надають допомогу колегам. Тут же й проводиться робота з правопорушниками, оформлюється документація тощо.


Робоче місце місцевого «шерифа» обладнане необхідною комп’ютерною технікою з підключенням до мережі Інтернет, службовим планшетом. Відтак правоохоронець може працювати з громадянами не тільки безпосередньо під час особистих звернень, але й надавати консультації чи роз’яснення онлайн, допомагати знайти необхідну інформацію тощо.


У приміщенні обладнано й дитячу зону з книгами та іграшками. Тут з дітьми працюватиме інспектор ювенальної превенції.


Дільничний офіцер поліції В’ячеслав Лесик розповідає, що у його обслуговуванні 14 сіл, відтак офіс, розташований на території громади, дозволяє швидко реагувати на виклики, надавати необхідну допомогу жителям. За його словами, загалом на території громади досить спокійно, серед правопорушень трапляються випадки сімейного насильства, самогоноваріння. Відтак свою роботу від спрямовує у превентивне русло, проводить роз’яснення, за необхідності – складає матеріали для притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності.


Начальник ГУНП В’ячеслав Печененко подякував колективу громади та зазначив:


- Одразу після громад Бердичівського та Хорошівського районів до ініціативи зі створення поліцейської станції приєдналась і громада Пулинщини. Приємно вражений активною позицією місцевих жителів, які прагнуть якісних змін у житті свого населеного пункту, переймаються станом правопорядку та докладають для цього зусиль. Така співпраця дозволяє поліцейським стати ближчими та доступнішими, швидко та якісно надавати послуги людям. Впевнений, що досвід цих громад спонукатиме й інших жителів нашої області долучатись до такої ініціативи та дбати про безпеку та правопорядок у себе вдома.

Сторінки:
Нагору