БЕР
Четвер
28
18:46

​На Житомирщині шахраї ошукали родину на 80 тис грн

У м. Новограді-Волинському літнє подружжя постраждало від ошуканства незнайомки, яка в їх оселі видурила близько 80 тисяч гривень під приводом надуманого обміну зразків грошової валюти. 3 грудня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшла заява від 84-річного звягельчанина про ошуканство.

Як з’ясувалося, того дня незнайомка перестріла літню дружину заявника у магазині, відрекомендувалась представницею благодійної організації, що нібито спеціалізується на допомозі пенсіонерам у фінансових питаннях. Відтак проінформувала стареньку про термінову необхідність обміну українських гривень, які мають незабаром вийти з обігу.


«Добродійка» провела спантеличену пенсіонерку до її дому, де розповіла ту ж історію її чоловіку. Тож літнє подружжя передало пройдисвітці усі свої збереження, які відкладали на поховання – 80 тисяч гривень.


Незнайомка чемно подякувала за виявлену довіру, «обміняла» їх гроші на пакунки нібито європейської валюти і поспішила розпрощатися. Згодом літній господар, який і в очі раніше не бачив єврокупюр, вирішив таки показати їх працівникам найближчого банку. Там дідусь і дізнався, що замість справжніх українських гривень отримав сувенірні євро.


Описану подію поліцейські кваліфікували як шахрайство (ст.190 ККУ). Нині вживаються необхідні заходи, щоб встановити особу ошуканки.

Сторінки:
Нагору