КВІ
Вівторок
23
11:58

​На Житомирщині шахраї видурили в двох жінок понад 300 тис грн

В обласному центрі містянка повірила повідомленню «лікаря» та віддала гроші на медикаменти для своєї доньки, яка нібито потрапила в ДТП. А у м. Новограді-Волинському пенсіонерка зрозуміла, що її намагаються ошукати у момент передачі заощаджень незнайомцю. Тож той втік з частиною грошей. Нині поліцейські встановлюють причетних до правопорушень та закликають полісян бути розсудливими у спілкуванні з незнайомцями.

Пізно увечері 18 лютого до Житомирського райуправління поліції звернулась 69-річна жителька обласного центру із повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що кілька годин тому на її мобільний номер зателефонував незнайомець, який назвався лікарем. Чоловік повідомив, що її донька потрапила у ДТП та потребує негайної операції, а для закупівлі необхідних медикаментів потрібна значна сума коштів. Схвильована пенсіонерка зібрала всі свої заощадження та віддала їх так званому «помічнику лікаря», який прийшов до неї додому. Лише згодом жінка дізналася, що з донькою все гаразд, а її ошукали.


Нині поліцейські у рамках досудового розслідування за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) встановлюють причетних до правопорушення.


Уранці 20 лютого 65-річна жителька м. Новограда-Волинського отримала телефонне повідомлення від незнайомця про ДТП, в яку потрапила її сестра. Їй навіть здалося, що вона чула голос рідної людини, яка зі слізьми благала про допомогу. Тож пенсіонерка підготувала необхідну суму та передала її до рук невідомого, який в ролі кур’єра прийшов за місцем її проживання. Аж раптом жінка зрозуміла, що її намагаються ошукати. Тож вона почала відбирати гроші у чоловіка, а той втік з частиною отриманої суми. Пенсіонерка зателефонувала до поліції.


Попередня кваліфікація події – ч. 1 ст. 186 (Грабіж) КК України. Поліцейські проводять слідчо-розшукові заходи для встановлення причетного до злочину.

Вчора

Сторінки:
Нагору