КВІ
Четвер
18
22:21

​На Житомирщині СБУ ліквідувала нарколабораторію. ФОТО

СБУ блокувала діяльність угруповання, яке виготовляло й продавало психотропні речовини. Щомісяця наркоділки збували амфетаміну на суму до півмільйона гривень наркозалежним Житомирської та Київської областей.

Оперативники спецслужби встановили, що організував «амфетаміновий бізнес» житель Житомирщини. Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за торгівлю наркотиками.


Нарколабораторію він облаштував у підсобному приміщенні власного житла у містечку Брусилів. Всі необхідні реактиви і компоненти для виготовлення амфетаміну ділок замовляв через Інтернет, а синтезував дрібнооптовими партіями – у середньому до 50-70 грамів одноразово.



Зловмисник реалізовував «товар» виключно довіреним оптовим замовникам при особистих зустрічах. Замовники, у свою чергу, продавали амфетамін клієнтам за ціною, у середньому на третину вищою закупівельної.


За інформацією СБУ, «домашня» нарколабораторія постачала психотропи на Житомирщину та Київщину.


Наразі відомо, що за півтора роки існування злочинного бізнесу ділки синтезували та реалізували амфетаміну на декілька мільйонів гривень.



Під час санкціонованих обшуків за місцем «виробництва» психотропу, а також проживання фігурантів справи, правоохоронці виявили:

- майже 70 грамів щойно виготовленого амфетаміну;

- велику кількість хімічних речовин і прекурсорів для синтезу психотропів;

- лабораторне обладнання для виготовлення й фасування психотропу;

- чорнові записи із клієнтською базою.


Наразі організатора затримано у порядку статті 208 КПК України.


У межах кримінального провадження за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч.2 ст.317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до протиправної діяльності.


Заходи із блокування правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП у регіоні за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Вчора

Сторінки:
Нагору