БЕР
П'ятниця
29
08:03

​На Житомирщині СБУ викрила інтернет-пропагандистку, яка закликала до збройного захоплення влади

На Житомирщині Служба безпеки України встановила інтернет-агітаторку, яка пропагувала насильницьку зміну державної влади в країні та розпалювання ворожнечі на національному підґрунті.

За даними слідства, мешканка Коростишева на персональній сторінці в одній із популярних соціальних мереж систематично розміщувала деструктивні дописи із закликами до захоплення влади в країні. Також вона публікувала дискримінаційні статті щодо однієї із національних меншин, де принижувала честь і гідність її представників та закликала до їх видворення з України.


Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що опубліковані правопорушницею матеріали містять прямі публічні заклики до силового захоплення державної влади в Україні із конкретними способами реалізації злочинного задуму. Крім того публікації провокують виникнення міжнаціональної ворожнечі.


Під час обшуку за місцем проживання пропагандистки виявлено мобільні пристрої і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.


Наразі зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання фігурантці провадження запобіжного заходу.


Триває досудове розслідування.


Викриття та документування незаконних дій проводилося співробітниками Управління СБ України в Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Вчора

Сторінки:
Нагору