БЕР
Вівторок
19
09:30

На Житомирщині ще двоє дітей отримали травми від наїзду автомобілів

​Упродовж вихідних поліцейські Житомирщини розпочали розслідування двох випадків травмування дітей на автошляхах області. На Овруччині з травмами до лікарні потрапив 4-річний малюк, а у м. Коростені – 11-річний школяр. Відтак правоохоронці закликають батьків дбати про безпеку дітей та нагадати їм Правила дорожнього руху.

8 серпня близько 20:30 у с. Слободі-Шоломківській, що на Овруччині, водій автомобіля «Ford Transit», 25-річний житель с. Словечного, рухаючись вулицею, здійснив наїзд на 4-річного хлопчика. Попередньо, малюк раптово вибіг на дорогу. Дитину з травмами було доставлено до Овруцької міської лікарні.


9 серпня близько 20:25 у м. Коростені водій автомобіля «Москвич», 38-річний місцевий житель, рухаючись вулицею Грушевського, здійснив наїзд на пішохода, 11-річного жителя райцентру, який рухався по пішохідному переходу. У результаті ДТП хлопчик отримав травми та був ушпиталений до реанімаційного відділення міської лікарні.


За обома фактами поліцейські розпочали досудові розслідування та встановлюють всі обставини подій.


Водночас правоохоронці нагадують водіям, що під час руху необхідно обирати таку швидкість, щоб мати змогу постійно контролювати свій транспортний засіб і вчасно реагувати на зміну дорожньої ситуації.


Шановні пішоходи! Переходьте дорогу виключно у встановлених місцях, переконавшись у безпечності ваших дій. Не виходьте на автошлях раптово, з-за припаркованого автотранспорту, зелених насаджень та інших перешкод. Пам’ятайте, що навіть при невеликій швидкості руху водій не здатен миттєво зупинити автомобіль, відтак ступаючи на автошлях, переконайтеся, що керманичі транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри.


Батькам необхідно щоразу під час перебування поблизу автошляху нагадувати дітям Правила дорожнього руху та власним прикладом демонструвати їх дотримання. Нагадайте їм про заборону бігати через автошлях, виїздити на переходи на велосипеді, роликах, самокатах, бордах тощо. Малюків міцно тримайте за руку та не дозволяйте самостійно виходити на дорогу. Подбайте про безпеку дітей!


Нагадаємо, 7 серпня у м. Коростені під колеса автомобіля потрапив 3-річний хлопчик.

Вчора

Сторінки:
Нагору