КВІ
Субота
20
18:50

​На Житомирщині скасували 104 приміський маршрут зі сполученням Іванівка – Станишівка

На Житомирщині приміська маршрутка № 104 зі сполученням Іванівка – Станишівка припинила курсувати. Цю інформацію Суспільному підтвердив начальник відділу транспорту та зв'язку обласного Департаменту регіонального розвитку Валерій Ясинецький.

За його словами, перевізник прийняв рішення скасувати маршрут через здорожчання пального, а саме: газу-метану. Зараз на маршруті працює тимчасовий автобус з номером 104.


"Автобус курсує з інтервалом в одну годину, – каже Валерій Ясинецький. – Відправлення з Іванівки, з кінцевої зупинки, йде в 6:15, 7:15, 8:15. Таким чином забезпечується підвіз жителів села Іванівка до Житомира. Щоб обслужити маршрут, потрібно десь п'ять автобусів, але зараз, дійсно, складна ситуація. Якщо в перевізників є транспортні засоби, то немає водіїв. Нині спільно з Житомирською міською радою вивчається питання щодо курсування діючих міських автобусних маршрутів до кінця села Іванівка. Якщо не зможемо з міською радою вирішити, як забезпечити Іванівку транспортним сполученням за рахунок міських автобусних маршрутів, то будемо паралельно шукати іншого перевізника для обслуговування цього маршруту".


Світлана Воробей живе у селі Іванівка. Жінка каже, що з понеділка (4 жовтня – ред.) на маршруті працює тимчасовий автобус, який їздить до вулиці Героїв Десантників.


"Раніше був 104 маршрут "Іванівка – Станишівка", тобто через увесь Житомир, – каже Світлана Воробей. – А зараз автобус їде тільки до Героїв Десантників від Іванівки, але я думаю, поки того достатньо, аби можна було доїхати до Житомира".


"Якби трохи далі їхав, хоч до базарчика, то було б добре, – каже жителька села Іванівка Неля Кондратюк. – Тут 11 гривень, потім знову сідай на маршрутку чи на тролейбус і знову плати. Так само на Станишівку з Богунії жодна маршрутка не їде, треба пересідати. Трьома маршрутками доводиться добиратися до лікарні".


За словами Валерія Ясинецького, регулярне автобусне сполучення між селом Іванівка та обласним центром відновлять до кінця тижня.


Впродовж дня кореспонденти Суспільного намагалися зв'язатися з перевізником, який обслуговував 104 маршрут, за більш детальною інформацією. За вказаним публічним номером телефону чоловік відповів, що вже 10 років не є керівником маршруту.

Вчора

Сторінки:
Нагору