БЕР
П'ятниця
29
13:16

​На Житомирщині слідчі ДБР затримали капітана поліції

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали начальника сектору кримінальної поліції одного із відділень поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області за одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав від громадянина кошти у розмірі 10 300 гривень за сприяння в уникненні ним кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї.


9 червня 2020 року поліцейського затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання неправомірної вигоди.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Житомирській області.


У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Сторінки:
Нагору