БЕР
П'ятниця
29
10:12

​На Житомирщині слідчі поліції оголосили групі фальшивомонетників зміну у підозрі

У середині квітня поліцейські викрили п’ятьох жителів області у придбанні, зберіганні та збуті підробленої валюти. У ході слідчих дій було проведено півтора десятка обшуків, відповідні експертні дослідження та встановлено низку обставин, що вказують на вчинення членами організованої групи більш тяжких діянь.

Нагадаємо, що 13 квітня членів групи було затримано детективами Слідчого управління ГУНП області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ одразу після продажу ними фальшивих доларів США поблизу одного з ринків Житомира.


2 червня слідчі ГУ Національної поліції області, зібравши достатньо доказів та отримавши результати відповідних експертних досліджень, за погодженням процесуального прокурора Житомирської обласної прокуратури, оголосили чотирьом учасникам групи підозри у вчиненні кримінальних правопорушень у складі організованої групи, передбачених ч. 3 ст. 199 КК України, тобто в організації придбання, зберігання та перевезення з метою збуту, а також збут підробленої іноземної валюти, вчиненому повторно, у складі організованої групи.


П’ятому фігуранту провадження раніше було вручено підозру за фактом придбання, зберігання та збуту підробленої валюти, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 199 КК України).


Відповідно до чинного законодавства учасникам організованої злочинної групи може загрожувати більш суворе покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.


Досудове розслідування триває.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: поліція

Вчора

Сторінки:
Нагору