БЕР
П'ятниця
29
14:51

​На Житомирщині староста округу побив журналіста

Житомирською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням за фактом умисного заподіяння журналісту побоїв у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, вчинене старостою округу. Наразі особі повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 345-1 КК України.

За даними слідства, подія сталася у лютому цього року, у приміщенні сільської ради одного із старостинських округів Оліївської об’єднаної територіальної громади Житомирського району.


Телевізійна група журналістів одного з центральних телеканалів, виконуючи редакційне завдання, прибула до сільської ради для отримання коментаря представника органу місцевої влади.


У той час до приміщення зайшов і староста, який, висловивши своє невдоволення щодо присутності журналістів та небажання надавати коментар, вдарив відеооператора по обличчю.


Досудове розслідування проводить відділ поліції № 1 Житомирського районного управління поліції. Процесуальне керівництво здійснюється Житомирською окружною прокуратурою.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сторінки:
Нагору