БЕР
Вівторок
19
11:50

​На Житомирщині столичне товариство систематично не сплачує за оренду землі вартістю понад 3 млн грн

Прокурори Новоград-Волинської окружної прокуратури в інтересах Ємільчинської територіальної громади заявили позов про стягнення з приватного товариства заборгованості на суму майже 400 тис. грн за користування землею, розірвання договору оренди та повернення землі.

Наразі Господарський суд Житомирської області у справі відкрив провадження.


Установлено, що київське товариство, відповідно до укладеного у грудні 2019 року із селищною радою договору, орендувало 18 земельних ділянок комунальної власності для розміщення сонячних батарей. Проте взятих на себе зобов’язань зі сплати коштів за користування понад 6 га землі вартістю понад 3 млн грн систематично не виконує. Так, за 2021 рік орендар заборгував до бюджету територіальної громади майже 400 тис. грн.


Крім цього, боргова історія недобросовісного користувача почалася ще з 2020 року. За той період товариство заборгувало майже 800 тис. грн, які після заявленого до суду позову, за мировою угодою зобов’язалося сплатити добровільно. Однак дотепер борг не сплачений та стягується виконавчою службою у примусовому порядку.


Відтак загальна сума боргу за оренду землі становить майже 1,2 млн грн.

Вчора

Сторінки:
Нагору