БЕР
П'ятниця
29
16:48

​На Житомирщині судитимуть орендаря ставка, якого обвинувачують в умисному вбивстві семи чоловік

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури слідчі поліції закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства 7 осіб та закінченого замаху на вбивство ще однієї особи, скоєних жителем Попільнянського району.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за п. 1 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України скеровано до суду. За даними слідства, трагічна подія сталася в ніч з 21 на 22 травня 2020 року, на березі водойми, поблизу с. Новоселиця Попільнянського району.


Орендар ставка, 58-річний місцевий житель, під час конфлікту з групою осіб, серед яких - колишні учасники Операції об’єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії, із мисливської гладкоствольної рушниці ИЖ-58 скоїв умисне вбивство сімох чоловік та замах на вбивство ще одного чоловіка, якому вдалося втекти та повідомити про подію правоохоронців.


На даний час обвинувачений перебуває під вартою без визначення розміру застави. У ході досудового розслідування проведено значну кількість – понад 100 судових експертиз особливої складності.


З урахуванням результатів проведених експертиз та у сукупності з іншими доказами 58-річному чоловіку висунуто обґрунтовані обвинувачення у скоєнні зазначених злочинів.


Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області. Публічне обвинувачення підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сторінки:
Нагору