БЕР
Четвер
28
17:37

​На Житомирщині судитимуть організовану групу, яка постачала наркотичні засоби ув’язненим

Житомирською обласною прокуратурою 30.09.2021 скеровано до суду обвинувальний акт щодо злочинного об’єднання, яке забезпечило незаконне придбання, зберіганні та збут наркотичних засобів у виправну колонію (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, організовану групу, з метою незаконного збагачення, створив 36-річний засуджений, який відбуває покарання за розбійні напади. До злочинної діяльності ним було залучено ще троє осіб, 1968, 1987 та 1992 років народження, які раніше відбували покарання у цій же колонії.


Обвинувачені діяли за спеціально розробленою схемою. Організатор-ув’язнений замовляв наркотичний засіб, кошти перераховувалися на банківську картку одного з виконавців, після чого до виправної колонії доставляли «товар», який у домовленому місці перекидали через паркан.


Під час обшуку у виправній колонії виявлено та вилучено метадон, канабіс, чорнові записи щодо придбання, розрахунків та розподілу наркотиків серед засуджених.


До того ж, організатор групи додатково обвинувачується у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 255-1 КК України (встановлення або поширення злочинного впливу, вчиненого в установах виконання покарань).


Викрито злочинні дії угруповання у березні цього року за процесуального керівництва обласної прокуратури спільно з Управлінням СБУ в області. Розслідування у кримінальному провадженні проводило Головне управління Нацполіції в області.


Справу скеровано до Бердичівського міськрайонного суду. Публічне обвинувачення підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сторінки:
Нагору