БЕР
П'ятниця
29
17:09

​На Житомирщині територіальній громаді повернуть незаконно продані будівлі стадіону оціночною вартістю 1,5 млн грн

За позовом Бердичівської окружної прокуратури рішенням Господарського суду Житомирської області визнано недійсними результати електронного аукціону і договір купівлі-продажу приватною особою нежитлових приміщень та зобов’язано покупця повернути їх до комунальної власності територіальної громади.

Як повідомлялося раніше, житель Житомира, у листопаді 2020 року, через електронний аукціон придбав за понад 200 тис. грн декілька нежитлових приміщень, загальною площею 122 кв. м, що входять до цілісного майнового комплексу стадіону с. Скраглівка Бердичівського району.


Однак прокурори встановили, що продаж та подальша приватизація декількох будівель закладу фізичної культури і спорту відбулися з порушенням вимог чинного законодавства.


Зокрема, приміщення не є самостійним об’єктом права власності, а лише його частиною, елементом комплексу споруд стадіону, який є неподільним. До того ж, договір купівлі-продажу приміщень укладений без обов’язкового збереження відповідного профілю діяльності. Наразі оціночна вартість будівель становить понад 1,5 млн грн.


Окружною прокуратурою вжито заходів представницького характеру та повернуто з приватного користування незаконно продані приміщення, що належать до комунальної власності територіальної громади.

Сторінки:
Нагору