БЕР
Четвер
28
12:17

​На Житомирщині у гаражі виявили нарколабораторію

Увечері 28 липня поліцейські виявили в гаражі, належному жителю Білокоровицької громади, хімічні складові та пристрої, що використовуються для виготовлення наркотичних речовин, а також вже готову «продукцію». Нині у рамках досудового розслідування триває встановлення всіх обставин.

28 липня оперативники відділення поліції №2 (м. Олевськ) Коростенського РУП проводили відпрацювання на території Білоковицької територіальної громади. Місцеві жителі поскаржились поліцейським на одного з односельців, який ймовірно займається незаконною діяльністю. Відтак правоохоронці, перевіряючи отриману інформацію, оглянули гараж, розташований у смт Нових Білокоровичах.


У приміщенні, що належить 23-річному жителю селища, знаходились пляшки та ємності з рідинами та хімічними реагентами, пристрій-холодильник, електронні ваги та інше лабораторне обладнання, пристосоване для виробництва заборонених речовин. Тут же був і пакунок з гранульованою речовиною та згорток з порошкоподібною масою.


Всі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи поліції. Виявлене обладнання та речовини вилучили. Все це буде направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.


Водночас поліцейські перевіряють, з якою метою виготовлялись речовини та можливі шляхи їх поширення.

Вчора

Сторінки:
Нагору